bez-viru-win.svg

DAEMON Tools Lite

DAEMON Tools Lite je populární program pro emulaci virtuálních CD/DVD mechanik a vytváření virtuálních disků. Program byl vyvinut společností Disc Soft Ltd. a poprvé byl vydán v roce 2000. DAEMON Tools Lite je k dispozici pro operační systémy Windows a macOS.

Hlavní funkcí programu DAEMON Tools Lite je vytvoření virtuálních disků, které umožňují uživatelům přistupovat k diskovým obrazům bez fyzické přítomnosti CD/DVD médií. Tyto virtuální disky mohou být vytvářeny v různých formátech, jako jsou ISO, IMG, VHD, VMDK, a mnoho dalších. Uživatelé mohou také vytvářet virtuální disky z fyzických médií a vypalovat obrazy na CD/DVD.

Další funkcí programu DAEMON Tools Lite je emulace CD/DVD mechanik, což znamená, že uživatelé mohou spouštět programy a hry, které jsou uloženy na virtuálních discích, jako by byly nainstalovány z fyzických médií. Tato funkce je velmi užitečná pro uživatele, kteří nemají k dispozici fyzická CD/DVD média nebo nemají optickou mechaniku ve svém počítači.

DAEMON Tools Lite také obsahuje mnoho dalších funkcí, jako je například možnost vytvářet zabezpečené disky s hesly, ukládat oblíbené virtuální disky pro rychlý přístup, přidávat a odebírat virtuální disky podle potřeby, a mnoho dalšího.

Program DAEMON Tools Lite je k dispozici zdarma, ale nabízí také plnou verzi s více funkcemi za poplatek. Plná verze programu obsahuje například možnost vytvářet a spravovat až 32 virtuálních disků, podporu pro více formátů obrazů disků a rychlejší přístup k diskovým obrazům.

V závěru lze říci, že program DAEMON Tools Lite je vynikajícím nástrojem pro emulaci virtuálních CD/DVD mechanik a vytváření virtuálních disků. Jeho jednoduché rozhraní a široká škála funkcí jej činí ideálním pro uživatele, kteří potřebují přístup k diskovým obrazům bez fyzických médií.